15. dakika. Hazırlanma zamanı
Bugün kış aylarının en sevilen sebzelerinden olan soğan ailesine ait arpacık soğanlarını portakallı yapıyoruz. Diyet yapanlar, sindirim problemi olanlar, vitamin ihtiyacı olanlar! Tam size göre bir portakallı pırasa tarifi.
İçerik Tablosu
Dersler
- 4 pırasa
- 2 havuç
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 limon
- 3 portakal
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
kilit nokta
Dilerseniz pırasaların yeşil kısımlarını da kullanabilirsiniz ancak yemeğe biraz acı bir tat vereceğini unutmayın.
Arzuya göre zeytinyağındaki arpacık soğanlarına 1 yemek kaşığı doğranmış soğan ekleyebilirsiniz. Portakallı pırasalara soğan eklemiyorum. Ben klasik zeytinyağında pırasa veya et pişirirken ekliyorum ama tercih sizin.
Bir limon yerine, yemeğe yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz. Daha sonra asiditesi az ise yemek yerken limon suyu ekleyebilirsiniz.
Tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi arpacık ve portakal da mümkünse bir geceye kadar buzdolabında saklanmalıdır. Böylece ertesi gün yediğinizde daha lezzetli olacaktır.
Zeytinyağlı arpacık soğanı, özellikle diyet yapanlar için tek başına bir öğün olarak yenebilir. Et, balık veya tavuk yemekleri hazırlarken de sofralarınızı tamamlayacak bir zeytinyağı yemeği olarak harika bir seçimdir.
portakallı pırasa tarifi
1. Köklerinden ve saplarından ayırdığınız pırasaları yıkayın.
2. Yıkanmış arpacık soğanları 1 parmak kalınlığında eğik şekilde kesin.
3. Havuçları yıkayın, soyun ve ikiye bölün.
4. Düz bir tavaya zeytinyağının yarısını dökün ve yağ kızınca havuç ve pırasaları tavaya alıp kızartmaya başlayın.
5. Yıkayıp kuruladıktan sonra pirinci tencereye ekleyin ve ara sıra karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
6. Bu sırada portakal ve limonun suyunu sıkın ve bir bardak sıcak su hazırlayın.
7. Yiyeceklere tuz ve toz şeker ekleyin ve karıştırın.
8. Ardından portakal suyu, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
9. Yemek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynayınca havuç ve arpacık soğanları yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
10. Pişirdikten sonra zeytinyağının kalan yarısını yemeğin üzerine serpin.
Portakallı pırasa yemeği hazır. Arzuya göre maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Portakallı pırasa tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]