Portakallı sufle nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Dondurmalı sufle, klasik dondurma tarifleri, dondurma tarifleri, dondurma tatları, dondurma tatlıları, sufle tarifleri, yaz tarifleri, dondurma tarifleri
Çıkış tarihi: 06-05-2012
4 5 5 1
Sıra dondurma tariflerine geldi. Portakallı Sufle, dondurma ile yapılabilecek en lezzetli ve pratik yemeklerden biridir.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Portakallı sufle tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker (170 gr), 3 portakalın suyu (200 ml), 1 limon kabuğu rendesi, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr), 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (15 gr), 2 paket bisküvi (200 gr) ), 2 su bardağı süt (280ml), 1 poşet vanilya, yarım poşet kıyılmış hindistan cevizi (10 gr), 1 top Carte d’Or Klasik Limonlu Dondurma
Portakallı sufle tarifi nasıl yapılır?
Süt ve toz şekeri tencereye alıp erimeye bırakın. Pirinç unu, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine yumurta ve yağı ekleyip mikserle karıştırıp soğumaya bırakın. Bisküviyi küçük parçalara ayırın, soğuyan muhallebi ile karıştırın ve kaselere paylaştırın. 5 dakika buzlukta beklettikten sonra buzdolabının alt katına alın. Üzerine hindistan cevizi serpilip bir top limonlu dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]