Portakallı Taze Rezene (Vencel) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Rezene (fençel-tangle) sıklıkla çay olarak aldığım bir bitkidir. Genellikle çay olarak bildiğimiz bu bitkinin salatası da oldukça lezzetlidir. Tatlı ve ekşi tadı ve anasonu andıran aroması ile özellikle tavuk ve balık yemeklerinde kullanılabilir.

Soğana benzeyen sapı daha çok yemeklerde ve salatalarda tercih edilir. Omlette sap kadar dereotuna benzeyen yapraklar da güzeldir.

Rezene ayrıca sindirim ve sinir sistemleri üzerinde rahatlatıcı etkilere sahiptir. Bu nedenle taze demlenmiş çayı ihmal etmeyin.

Portakallı (Rezene) Taze Rezene Tarifi İçin Malzemeler

    1 adet rezene tohumu, yarım portakal, yarım portakalın suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz

Portakallı taze rezene tarifi nasıl yapılır?

Rezeneyi yıkayın ve soğan sapını kesin. Kestiğiniz sapı 6 eşit parçaya bölün. Portakalı uzunlamasına iki parçaya kesin. İlk yarıyı uzunlamasına 6 eşit parçaya bölün. Suyun kalan yarısını sıkın. Tereyağını ve sıvı yağı tavada kızdırın. İlk önce doğranmış rezeneyi tavaya alın ve iki dakika soteleyin. Rezene renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimlerini ve portakal suyunu ilave edip rengi dönene kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın