Merhaba sevgili arkadaşım,
Portakallı kasede mozaik pasta bu aralar yapmaktan keyif aldığım tatlılardan biri. Canınız tatlı istiyor ama ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, Mozaik Pudingli Kek’i evdeki malzemelerle hızlıca yapabilirsiniz.
Üzerine ekstra bir şey eklemenize gerek yok. Süt ve biraz bisküvi ile pişirilmiş puding yeterlidir. Portakalların kasede dik durmasını istiyorsanız, altını düzleştirmek için keskin bir bıçakla hafifçe düzleştirmeniz yeterlidir.
Portakal çekirdeklerini çıkarmak için bir çay kaşığı kullanabilirsiniz. Kenarları yırtmamaya veya altını delmemeye dikkat edin. Gerisini kolayca halledebilirsin.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise krem şantiyi tatlıların üzerine dökmeden önce tatlının tamamen soğuduğundan emin olmanızdır. Krem şanti soğutulmazsa eriyip akabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Turuncu bir kapta süt ile mozaik pasta malzemeleri
- 1 paket Pakmaya bitter çikolatalı ve portakallı puding 2,5 su bardağı süt 10 petipour bisküvi 2 yemek kaşığı Pakmaya çikolata 5 orta boy portakal
Servis için:
- 1 paket krem şanti Pakmaya 1 çay bardağı süt
Portakallı Tencerede Ayran Mozaik Kek Tarifi nasıl yapılır?
Portakalları ortadan ikiye kesin ve kabuğuna zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın. 2,5 su bardağı süt ile pudingi pişirin (pişen pudingin 1/2 su bardağını ayırın) ve sıcakken kırılmış krakerleri ekleyin. Çıkardığınız portakal kabuğuna hazırladığınız bisküvili harcı paylaştırın. Kenara ayırdığınız muhallebiden 1 yemek kaşığı dökerek yayın ve soğuyuncaya ve pul pul olana kadar soğutun. Tatlılar soğuyunca krem şantiyi bir çay bardağı süt ile çırpın. Soğuyan tatlıların üzerine sıkma torbası yardımıyla kremadan sıkın. Portakal kabuğu ve damla çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]