Pratik Böğürtlen Pekmezi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bahçemizdeki böğürtlenler bir haftada olgunlaşmaya başladı. Öte yandan beyaz dut hafifçe göz kırpıyor ve 1 hafta içinde tam gücüne ulaşacağını söylüyor 🙂 Elimde birkaç tane dut kaldığında (genellikle kalmıyorlar, hadi abarttım diyelim) biraz koy dondurucuya koyun ve biraz kaynatın. Ağaçtakiler iyi olgunlaşsın diye küçük deneyler yapıyorum 🙂

Böğürtlen pekmezi geleceğe yatırım 🙂 Gazozla karıştırmak için, belki buzlu çay yapmak için. Hayır, sadece yoğurdu tatlandırın. Elinizde olanı direk dondurucuya koyabilir veya bu şekilde saklayabilirsiniz.

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Böğürtlen şerbeti tarifi için malzemeler

    3 su bardağı böğürtlen 3/4 su bardağı toz şeker

yapılışı:

Böğürtlenleri sulayın, saplarını kesin ve sos tavasına alın. Şeker ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Karıştırıcıya geçin, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın