Merhaba sevgili arkadaşım,
Bahçemizdeki böğürtlenler bir haftada olgunlaşmaya başladı. Öte yandan beyaz dut hafifçe göz kırpıyor ve 1 hafta içinde tam gücüne ulaşacağını söylüyor Elimde birkaç tane dut kaldığında (genellikle kalmıyorlar, hadi abarttım diyelim) biraz koy dondurucuya koyun ve biraz kaynatın. Ağaçtakiler iyi olgunlaşsın diye küçük deneyler yapıyorum
Böğürtlen pekmezi geleceğe yatırım Gazozla karıştırmak için, belki buzlu çay yapmak için. Hayır, sadece yoğurdu tatlandırın. Elinizde olanı direk dondurucuya koyabilir veya bu şekilde saklayabilirsiniz.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
Böğürtlen şerbeti tarifi için malzemeler
- 3 su bardağı böğürtlen 3/4 su bardağı toz şeker
yapılışı:
Böğürtlenleri sulayın, saplarını kesin ve sos tavasına alın. Şeker ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Karıştırıcıya geçin, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]