Merhaba sevgili arkadaşım,
Bahçemizdeki böğürtlenler bir haftada olgunlaşmaya başladı. Öte yandan beyaz dut hafifçe göz kırpıyor ve 1 hafta içinde tam gücüne ulaşacağını söylüyor 🙂 Elimde birkaç tane dut kaldığında (genellikle kalmıyorlar, hadi abarttım diyelim) biraz koy dondurucuya koyun ve biraz kaynatın. Ağaçtakiler iyi olgunlaşsın diye küçük deneyler yapıyorum 🙂
Böğürtlen pekmezi geleceğe yatırım 🙂 Gazozla karıştırmak için, belki buzlu çay yapmak için. Hayır, sadece yoğurdu tatlandırın. Elinizde olanı direk dondurucuya koyabilir veya bu şekilde saklayabilirsiniz.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlen şerbeti tarifi için malzemeler
- 3 su bardağı böğürtlen 3/4 su bardağı toz şeker
yapılışı:
Böğürtlenleri sulayın, saplarını kesin ve sos tavasına alın. Şeker ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Karıştırıcıya geçin, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]