Pratik el yapımı ıspanaklı börek

El yapımı ıspanaklı börek tarifi malzemeler

hamur için

  • iki bardak süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Mümkün olduğu kadar un

arasında sürmek

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

iç harç

  • 300 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • peynir
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • kimyon

Pratik el yapımı ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. 2 eşit bezeye ayıralım ve hamuru yarım saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurlarımızdan birini alıp merdane ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
  4. Çok yağ koyup rulo yapalım ve yuvarlayalım. Ne kadar çok yağ kullanırsanız o kadar çıtır olur :).
  5. Diğer bezeye de aynısını yapalım ve 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  6. İç harcı için yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış ıspanaklara 1 adet kuru soğan, peynir, kekik ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  7. İlk bezenin altına pişirme kağıdı koyalım. Buzdolabından çıkarıp elimizle bastırarak tepsi gibi açıp tepsiye dizelim.
  8. İlk bezenin üzerine ıspanaklı karışımın tamamını koyup eşit şekilde yayalım.
  9. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp ıspanaklı harcın üzerine koyup elimizle bastırarak kapatalım.
  10. Üzerine yumurtalı karışımı yayıp çörek otu serpelim.
  11. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Nefis, sade ve elde ağartılmış bir börek 😍😍 Hazırlayacak olanlara afiyet olsun 😋.

Resimli el yapımı ıspanaklı börek tarifi

  • (Egzersiz yapmak)
  • Açmak
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Tereyağlı ekmek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın