Pratik Etli Börek Tarifi Malzemeler
- 200 gram kıyılmış et
- 1 orta boy soğan
- 1 domates kabuğu
- 2 yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve biraz tereyağı da kullanabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz)
- 2 yumurta
- 6 dilim ekmek Trabzon ekmeği kullandım
yukarı;
- 1 domates
- 2 yeşil biber
Et pişirme işlemi ve pide tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun.
- Kıymayı da ekleyip güzelce kavuralım.
- Biberleri doğrayın ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- Altını kapatmak için tuz ve karabiber ekleyelim.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Kıyma soğuyunca iki yumurtayı kıralım ve karıştıralım.
- Ekmeğin üzerine eşit şekilde yayın.
- Üzerine bir dilim domates ve bir tane biber koyalım.
- Fırına atalım üstten ızgara kısmını açtım çok hızlı oldu.
- 180 derecelik fırına atalım diye bir şey yok, sadece üstten pişirme imkanı var, deneyenlere afiyet olsun.
Resimli etli ekmekli pide tarifi
Pratik etli ekmekli pide yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]