Pratik hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Minimum malzeme ve zamanla yapabileceğiniz, göze ve damağa hitap eden hamur işleri. Dışı çıtır çıtır ve içi yumuşaktır.

Önemli olan ortasını neyle tatlandıracağınızdır. Bu kez evde sucuklu ciabatta yaparken, bozulmadan değerlendirilsin diye doğranmış sucuk ve salam kullanmaya karar verdim.

Bir kez denediğinizde çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacağına eminim 🙂

Aşk…

pratik börek tarifi malzemeleri

    2 yufka 1 su bardağı süt 1 yumurta Yarım çay bardağı zeytinyağı

ortada:

İnce dilimlenmiş sucuk, salam

Pratik börek tarifi nasıl yapılır?

Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını normal gözleme hamuru yapar gibi bir kapta çırpın. Gofretleri sigara böreği yapacakmış gibi 4 parçaya ayırın. Hazırladığınız yoğurtlu harcı her bir üçgen parçaya fırça yardımı ile sürüp çok fazla sıkmadan yuvarlayın. Rulonuzu gül böreği yapar gibi yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalar pişince kalan yoğurtlu harcı üzerlerine yayın. Ortalarına sucuk ve salam dilimlerini azar azar koyup 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın