Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizlere daha önce bahsettiğim kolay kurabiye tarifim ile haftayı bitirmeye karar verdim. Doğum sonrası odasındaki ikramlardan biri de kullanışlı bir hindistancevizi kurabiyesiydi. Hazırladığım tüm ikramlar çok pratik oldu. Sharbat doğum yaptıktan sonra fotoğraflarını mesajımda yayınladı.
Hindistan cevizi kurabiyeleri, kolay bir tarçınlı çöreğin başka bir versiyonudur. Mantık aynı şekilde çalışır, ancak çok küçük bir temel fark vardır. O yüzden bu tarifi ister hindistan cevizi ister tarçınla hazırlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 50ml ayçiçek yağı (yarım çay bardağı) 125g tereyağı 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Boyamak için:
- Bir su bardağı hindistan cevizi, bir su bardağı pudra şekeri
Pratik hindistan cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile sıvı yağı yoğurma kabına alın. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip karıştırın. 1,5 su bardağı unu ekleyip yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp 3-4 cm aralıklarla tepsiye dizin. 180 derece fırında 13-15 dakika muffinler hafif kızarana kadar pişirin. Bisküviler pişerken bir tabağa hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın. Fırından çıkan keki henüz sıcakken bu karışıma batırıp servis tabağına alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]