Pratik ıspanaklı börek tarifi için malzemeler
- Günlük 3 yufka hamuru
- 500 gram ıspanak
- 1 küçük soğan (küçük küpler)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
arasında
- 2 yemek kaşığı yağ
- 4 yemek kaşığı su
Pratik ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Ispanağı yıkayıp kurutucuda kurutun. Suyun iyi akmasına izin verin. İnce doğrayın. Uygun bir kaba alın. Tereyağını eritin ve yumurtaları pişirin. Biraz soğumaya bırakın. Dilerseniz peynir vs ekleyebilirsiniz.
- Ispanağa soğan, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Soğanları kızartın ve isterseniz ekleyin. Yumurta yerine peynir vs tercih edebilirsiniz.
- Hamuru masanın üzerine koyun. Bir fırça kullanarak, üzerine yağ-su karışımından ince bir tabaka uygulayın. Karşı tarafları hafifçe üst üste gelecek şekilde katlayın. Daha fazla sos yayın. Orta kısma iç harcı koyun.
- Yan kenarları kapatın ve elinizle ıslatarak kenarlarına bastırın. Uygun bir tavada (açmaması için) orta ateşte (3-4 kez) karıştırarak pişirin.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayın. Son olarak, tereyağı ve ayaklar. Afiyet olsun .
Not: Dilerseniz pişirirken yağlayabilirsiniz. Sonunda yapmayı tercih ederim.
Resimli ıspanaklı börek tarifi
Ispanaklı pratik pasta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]