Merhaba sevgili arkadaşım,
Pratik kurabiyeler mutfağımın vazgeçilmezidir. Sadece birkaç malzemeyle inanılmaz lezzetli tarif kakao ve antep fıstığıdır. Biz o kadar beğendik ki eşim bu kurabiyeleri yerken dondurmanın tadına baktı diyor 🙂
Kurabiye hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kullandığım bardaklar standart 100ml çay bardağı. Pişirme sırasında yiyeceklerin dağılmasını göz önünde bulundurarak tepsileri mümkün olduğunca birbirinden uzağa yerleştirin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
Hamuru hazırlamak için:
- 1 orta boy yumurta 1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 çay bardağı un ½ çay bardağı kakao
yukarı:
- İsteğe bağlı fıstıklı fıstıklı
İçerik Tablosu
Pratik kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı, un, kakao, toz şeker ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurdan bir kaç ceviz alıp elinizde yuvarlayın. 17-18 adet bisküvi elde ettikten sonra hazırladığınız topları antep fıstığına bulayıp fırın tepsisine 4-23 cm aralıklarla dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkınca yumuşacık olan kurabiyeleri soğuyana kadar dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]