Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya evinizde kolayca yapabileceğiniz ve ferahlatıcı tadıyla çok seveceğinize eminim narlı muhallebi dondurma tarifi ile başlamaya karar verdim 🙂
Üstelik karışımı sabah yapma imkanınız olursa 6-8 saat dondurduktan sonra rahatlıkla servis edebilirsiniz. Tabii ki tatlının yanında sevdiğiniz süt veya şerbetle de yapabilirsiniz.
Tarif hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tatlıyı pişirdikten sonra soğutmaktır. Ara ara karıştırarak soğutursanız kabuk tutmaz yani topaklanma olmaz. Ayrıca sıcak krema eklerseniz soğuk sütle çırptığınız krem şanti dışarı çıkacak ve dondurmanın kıvamı bozulacaktır.
Bu tarifi özellikle narlı muhallebi ile denemenizi tavsiye ederim. Sonuç harika 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Narlı dondurmalı pratik bir tarif için malzemeler
- 1 paket Pakmaya narlı muhallebi 2,5 su bardağı süt
Krem şantiyi hazırlamak için:
- 2 paket Pakmaya krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 su bardağı nar taneleri
Narlı dondurmalı pratik tarif nasıl yapılır?
Pudingi ve sütü orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen pudingi karıştırıp soğutun. Krem şanti ve soğuk sütü bir arada tutana kadar çırpın. Çırpılmış kremaya azar azar pudingi ekleyin ve bir kaşık yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Dondurmanın üzerine biraz nar taneleri koyun ve kalanını dondurma karışımına ekleyin ve karıştırın. Bir gece önceden buzlukta beklettiğiniz dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce çıkarıp dondurma kaşığı ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]