pratik pırasalı börek


Pırasalı pratik bir börek tarifi için malzemeler

  • 5 yufka hamuru
  • 1 kg arpacık
  • 3 ada
  • tuz
  • karabiber
  • 2 yemek kaşığı yağ

Hamurun arasına yayın.

  • 3 yemek kaşığı tereyağı (eriyip ılık olmalı)
  • 1 yumurta

Pırasalı pratik börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Arpacıkları temizleyip ince ince doğrayın ve geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerine sıvı yağı ekleyip ocağın altını açıp beş dakika kavuralım.
  3. Rendelenmiş havuçları ekleyip karıştırarak pişirelim.
  4. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika sonra ocağı kapatalım.
  5. Tereyağını eritip soğumaya bırakın.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yufkayı tepsiye koyalım.
  7. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla yayalım ve hazırladığımız pırasalı hamurun üzerine yayalım.
  8. Hamurun kenarlarını tepsiyi kaplayacak şekilde kapatalım.
  9. Aynı işlemi siz yufkayı yapıp üzerine yumurtaları sürünceye kadar yapacağım (burritoları ben ekledim dilerseniz siz de ekleyebilirsiniz).
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Resimlerle pırasa tarifi ile pratik pasta

  • (Egzersiz yapmak)
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pırasalı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

haddeleme pamuk kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın