Pratik Taco Et – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Taco, geleneksel bir Meksika sokak yemeğidir. Genelde kıyma tercih ediliyor ama ben iyi pişmiş etle tercih ediyorum. Benim kullandığım mısır ekmeği veya mini lavaş ekmeği dolguyu topladıkları için stabildir. Kırmızı veya beyaz et veya balık, peynir ve çeşitli garnitürlerle hazırlanır. Tabii genellikle yoğun ve acı baharatlarla hazırlansa da ülkeden ülkeye damak tadına göre şekillenen bir yapısı var.

Tıpkı fajitalar gibi avokado, salsa veya ekşi krema da en sevilen soslar arasındadır. Taze kişniş bizde pek rağbet görmese de genellikle orijinalinde kullanılır. Ayrıca Meksika fasulyesi ve tatlı beyaz soğan eklemeyi seviyorum ama hepsi damak tadınıza kalmış.

Aşk…

Pratik Dana Taco Tarifi Malzemeler

    250g biftek 1 yarım soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı soya sosu 8-10 mantar tuz karabiber kimyon kırmızı biber tozu 4 küçük tortilla

Pratik dana taco tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve eti dilimler halinde kesin. Mantar hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine olmaya bırakın. Marine edilmiş eti sosla birlikte tavaya alın. Suyunu çekene kadar kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tortillayı ısıtın. Tacolarınızı bir tortilla ile paylaşın. Dilediğiniz süslemelerle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın