Pratik Vişneli Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Geçen hafta koşuşturmanın ortasında güzel bir amaca vesile olduk 🙂 Biz de spor, bilardo ve okçuluk arasında evlilik teklifi yaptık. Bu gösteri için kocam ve ben bu sabah bir tektaş yüzük bulmak ve geri kalan eşyalar için alışveriş yapmak üzere dışarı çıktık.

Ben çikolatalı çilek yapmaya niyetlendim ama çileğin ısısı ve çabuk bozulduğu için hiçbir yerde çilek bulamadık (satıcılar hep bu cevabı verirdi).

Neyse çilek bulamayınca Cherry’de kaldık ama içim rahat etmedi. Zor zamanlarda insan çok pratik olabiliyor. İlk gördüğüm marketten pandispanya aldım ve yaklaşık 15 dakikada basit ama lezzetli bir pasta yaptım.

Geçen hafta Carte d’Or’un bana gönderdiği sosları bu şekilde denedim. Krem şanti ve soslardan çok memnun kaldım. Pastayı tadanlar çok beğendi.

Benim favorim kesinlikle karamel sos, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk….

Dersler:

    1 adet hazır pandispanya 1 adet karışık meyveli carte d’or sos 1 adet carte d’or karamel sos 2 paket carte d’or krem ​​şanti 2 su bardağı soğuk süt 1 kase çekirdeksiz vişne

Pandispanyayı ıslatmak için:

    1 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı kahve 2 yemek kaşığı toz şeker

Pratik vişneli tart tarifi nasıl yapılır?

Krem şantiyi süt ile istenilen kıvama gelinceye kadar çırpın, bıçakla kesin ve buzdolabına kaldırın. Bir kapta sıcak su, kahve ve şekeri karıştırıp iki kat pandispanyayı kaşıkla ıslatın ve soğuyana kadar dinlendirin. Vişnenin çekirdeğini çıkarıp 2-3 parçaya kesin. Islatılan pandispanyanın altını servis tabağına alın. Karamel sosu tamamen kaplayana kadar sıkın. Çırpılmış kremanın yarısını karamel sosun üzerine yayın ve bir kase kiraz serpin. Islak pandispanyayı kirazların üzerine yerleştirin. Kalan krema miktarını üstüne yayın. Pastayı bütün kirazlarla süsleyin ve üzerine karışık çilek sosu dökün. 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın