Tekrar merhaba,
Çalışıyorsanız ve akşamları yemek yapmakta zorlanıyorsanız pratik bir şekilde pırasa yemeği nasıl yapılır kısaca anlatayım.
Alışverişinizi yaptıktan sonra pırasaları ve havuçları ayıklayıp doğrayın ve birer birer pişmesi için buzdolabı poşetlerine koyun. Hazırladığınız sebzeleri derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Bu sayede akşamları pişirmek 10 dakikayı geçmiyor. İşten yorgun döndüğünüzde size sadece soğanları kızartmak kalıyor, gerisi hazır.
Bu taktiği birçok sebze yemeğinde deneyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı Arpacık Tarifi İçin Pratik Malzemeler
1 orta boy soğan
1 kilo pırasa
2-3 havuç
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı pirinç
Biz
Pratik arpacık zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?
1- Pırasaları ve havuçları doğrayın. Tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Pırasayı ve havucu ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, şeker ve yiyeceğin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
3-Arpacık soğanlara pirinci ekleyin, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
4- Limon suyu ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]