İşten eve gelip de ne yapsam diye düşünenler için kolay ve pratik bir tarif – preslenmiş mantar. Zamansız bir mutfak sorununa genellikle pratik tariflerle çözüm buluyoruz ve herkesin hızlı tempolu iş hayatından kalan boş zamanlarında uzun öğünlerle uğraşacak vakti olmuyor. Bu gibi durumlarda pratik tarifler imdada yetişir. Mantarla pek çok yemek yapılabilir. Bastı Mantarı gibi hemen hemen her şeyle uyumlu olabilen mantarları denemek isteyenler için.
Afiyet olsun
İçerik Tablosu
Preslenmiş mantar tarifi için malzemeler
Evdeki sebze adına ne varsa 🙂
- 3-4 mantar 2 yeşil biber 2 domates 1 patlıcan 1 kabak 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tuz Susam yağı En sevdiğiniz baharat salam veya sucuk
Sıkıştırılmış mantar tarifi nasıl yapılır?
Önce biberleri orta kalınlıkta doğrayıp kızartıyoruz, ardından domatesleri yemeklik doğrayıp tavaya alıp 1-2 dakika kızartıp, üzerine küp şeklinde doğradığımız patlıcanları ilave edip kızartıyoruz. Kabak mantarlarının pişmesi kolay olduğu için patlıcanları hafifçe dövdükten sonra tavaya alıp kabak ve mantarları küp şeklinde doğruyoruz. İstersek son salamı da atıp 1-2 dakika daha kızartıyoruz.
yemeğimiz hazır
Daha iyi görünmesini istiyorsanız, sebzelerle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]