Profiterol delisisiniz, her pastaneye gittiğinizde ya da ziyaret ettiğinizde ilk tercihiniz profiterol oluyor ama hiç evde yapmayı denemediniz. Denemek isteseniz bile güvenilir, anlaşılır, pratik ve kolay bir tarif bulamayacaksınız.
Daha fazla beklemenize gerek yok çünkü ben sizin için araştırdım, geliştirdim ve çektim. Adım adım nasıl yapıldığını resimlerle anlatan 10 numaralı tarifle geldim.
bu ne? Biraz bahsedelim… Profiterolleri normal çikolata tatlarından ayıran özelliği, pastacılıkta birçok tarifin temelini oluşturan choux böreği ve bu hamurdan hazırlanan bu toplar ve sonrasında krema dolgusu ile hazırlanan bu toplar. fırınlama, farklı tipte farklı soslarla servis edilebilir. Bu hamur ile sadece profiterol yapılamaz, ekler gibi lezzetli tatlılar da yapılabilir.
Herkese çok sevgiler…
İçerik Tablosu
Profiterol tarifi malzemeleri
Hamuru hazırlamak için:
- 230 ml su 40 gr. tereyağı 115 gram un 3 yumurta
İç kreması için (pastacı kreması):
- 3 yumurta 4 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı vanilya aroması
Çikolata sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta sarısı 3-4 yemek kaşığı kakao Yarım paket vanilya 2,5 su bardağı süt
Dekore etmek:
- Fıstıklı veya bademli fileto
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
hamur yapımı:
Fotoğraf 1’deki gibi çelik bir tencereye su ve tereyağını koyuyoruz, su kaynamadan karıştırarak tereyağının iyice erimesini sağlıyoruz, hemen unu ekliyoruz.
2. resimdeki gibi topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Böylece hamur toparlanacaktır. 3-4 dakika ara vermeden kısık ateşte karıştırmaya devam edin, ardından hamur tencereden kuruyup toparlanınca ocaktan alın.
Fotoğraf 3’teki gibi geniş bir kaba koyun, sürekli yayarak ve tahta kaşıkla birleştirerek hamurun pul pul dökülmeden soğumasını sağlayın.
4. resimdeki gibi hamur soğuyup yumuşayınca temiz çelik bir tencereye alın.
5.fotoğraftaki gibi yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın, yumurtaları teker teker ekleyin.
Resim 6’daki gibi yumuşak, ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema kıvamında içi boş bir sıkma torbasına koyun.
Hamuru krema torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2’şer cm olacak şekilde yerleştirin. Aralıklarla toplar oluşturmak için dokunun. Hamur oldukça yapışkan olduğu için, parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üst kısımlarını hafifçe düzeltin.
190 derece fırında 30 dakika (hamur bittiğinde fırının kapağını açmayın) fırın kapalıyken pişirin, hamuru soğumaya bırakın.
İç kremanın (pasta kreması) yapılışı:
Vanilya özütünüz yoksa vanilya şekeri ve yumurta kokusunu almak için 2 yemek kaşığı limon kabuğu kullanabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi tatlıya çok hoş bir tat katacaktır. Sarmaşık malzemelerinin hepsini tencereye alıp orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. ara sıra karıştırarak soğutun.
7. ve 8. resimdeki gibi pişen topları ikiye bölün ve varsa bir dondurma kaşığı veya bir tatlı kaşığı ile iç kremasını doldurun.
Çikolata sosunun yapılışı:
Soğuyunca sos malzemelerinin hepsini tencereye alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Doldurduğunuz topları dilediğiniz gibi yan yana veya üst üste dizin ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Bir tutam yer fıstığı ile servis edilir.
Profiterol ve besin takviyelerini nasıl doldurursunuz?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]