Merhaba sevgili arkadaşım,
Siz bu satırları okurken ben iş için Antalya’da olacağım 🙂 Bu tarifin yoğun ve lezzetli bir tadı var. Kek dolgun ve nemli, kalinligi borcam veya firin kalibinin ebadina gore degisebilir ama ben orta boy 20x25cm kalip kullandim ve cok guzel oldu.
Ev yapımı pudingi sevdiğim için çok yaptım. Toplamda pudingin hacmi 2 bardak arttı.
Bunu, birazdan sizinle paylaşacağım pratik bir tatlı tarifi yapmak için kullandım.
Tarifin video açıklaması:
Lütfen sabırla bekleyin 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu Süt Dolgulu Kek tarifi için malzemeler
kek için:
- 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker (160 gr) 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un (285 gr) 2 damla vanilya aroması (isteğe bağlı) 1 paket kabartma tozu (10 gr) 2 yemek kaşığı kakao
Tatlıyı hazırlamak için:
- 1 yumurta sarısı 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta 3 damla vanilya aroması 1 yemek kaşığı tereyağı
Puding dolgulu kakaolu kek nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri beyazları köpük köpük olana ve şeker eriyene kadar çırpın. Süt, sıvı yağ ve isteğe bağlı vanilya aromasını ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine un, kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyin. Tüm karışık kek hamurunu yağlanmış orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin. (Sürülen kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir) Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Muhallebiyi yapmak için nişasta ve şekeri tencereye alın. Sütü azar azar ekleyin, çırpın ve nişastayı açın. Tam yağlı süt ve yumurta ekleyin. Karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan tereyağ ve vanilya aromasını ekleyip çırpın. Muhallebi oda sıcaklığına gelinceye kadar ara sıra karıştırarak dinlenmeye bırakın. Soğuyan kekin üzerine eşit aralıklarla delikler açın, bunun için küçük kalıplar veya krema tutucular kullanabilirsiniz. Kek parçalarını bir kenara koyun. Açtığınız deliklerin üzerine ve kekin üzerine oda sıcaklığına gelen pudingi yayın. Ayırdığınız kek parçalarını ufalayın ve kekin üzerine serpin. Bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]