Pudingli Ada Pastası ve Nar Bağlarbaşı Kafe – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İşimi düşündüğümden daha erken bitirince mutfağa koşup eve gidip günün yorgunluğunu üzerimden atıyorum. Aklıma geçtiğimiz haftalarda ilk defa uğradığım ve yeni favori mekanım olmaya aday Cafe Nar Bağlarbaşı’nın leziz ‘Ada Pastaları’ geldi. Kurabiyenin adının neden Ada olduğundan sonra bahsedeceğim 🙂

Nar Cafe’yi Instagram sayesinde öğrendim. Kafenin ortak sahiplerinden Cihan Hanım sıkı bir Instagram kullanıcısıdır. Ortak alanlarda dolaştığımız için böyle bir yerimiz var deyince ilk fırsatta durmaya karar verdim ama hani ben çok yoğun olunca iki hafta sürdü gitmesi.

Mekana girip bahçeyi görünce uzun zamandır aradığım yer burası dedim. İstanbul’un göbeğinde ama o kadar sessiz ve huzurlu ki ruhu dinlendiriyor. En önemlisi de bir aile mekanı olması ve Jihane’nin annesi Nihal’in hem ortak sahibi hem de şefi olması. Diğer ortakları ve eski dostları Ayten Hanım kafede leziz spesiyaliteler hazırlar ve Ada’nın kurabiyelerinin yaratıcısıdır. Nitekim küçük torununun adı Ada ve onun anısına hazırlanan kurabiye tarifi 🙂

Ziyaret ettiğim ilk gün kahvaltı yaptım. Çayından menemenine kadar her şey lezzetli ve çok uygun. Bugünün menüsünü Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlar aracılığıyla paylaşıyorlar. Yani müşteriler o gün yemeklerin nasıl olduğunu görmeye geliyorlar 🙂

Hatırlarsan bu bir aile şirketi dedim. Sabah 07:00’de açılan kafe, kış aylarında 19.00-20.00 saatleri arasında, pazar günleri de kapalıdır. Son zamanlarda çocukların doğum günü partilerini düzenlemeye başladılar.

Size yeni gurme istasyonumdan aldığım pişirme sırrı Pudingli Ada Kurabiyeleri. Kahvaltıdan sonra kahve ile ilk kez orada denedim, bildiğiniz gibi yaşlılar göz göre göre tarif yapıyorlar. Tarifi denedim, kendim ölçtüm ve ona ekstra vanilya aroması ekledim.

İlk resim kafede benim için yapılan bir kurabiyeydi, güzel ışığı görünce hemen orada çektim. Yapım aşamaları ile evde hazırladığım. Çeşitleri aynı ya da değil ama tatları hemen hemen aynı 🙂 Bu fark kullanılan şekerin markasından, fırın farklılığından ya da eklediğiniz vanilya aromasından olabilir.

Yoldaysanız veya yakınlardaysanız durup bir çay içmenizi tavsiye ederim.

Murat Reese Mah. Eniukak Suk. No: 7 Bağlarbaşı Üsküdar
Tel: (0216) 391 68 88

Aşk…

Puding Adası Kurabiye & Nar Bağlarbaşı Cafe Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket puding (kakaolu) 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr oda sıcaklığında margarin 2,5-3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 2 tatlı kaşığı damla çikolata

Pudingli Ada Pastası & Cafe Nar Bağlarbaşı Nasıl Yapılır?

Pudingi ve 2,5 su bardağı suyu bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, sıvıyağ ve vanilya aromasını ekleyin. Elinizde kolayca yuvarlanan sıvı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse ½ bardak daha un ekleyin. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. (Kurabiyeler fırından çıkardığınızda hala yumuşak olacak, daha fazla pişirmeyin, yanabilirler. Merak etmeyin kurabiyeler soğudukça sertleşir.) Fırından çıkardığınız kurabiyeler pişince tamamen soğutun, dikkatlice tepsiden ayırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın