medyauzmani.com

Puf Böreği – Benim Tatlı İkramlarım

Puf Böreği tarifi için,

Öncelikle maya ve şekeri geniş bir kaba alın.

Ardından ılık su ve ılık sütü ilave edin.

Karıştırın ve çözün.

Daha sonra her zamanki gibi yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyip kulaktan daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Ekmek ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi kabarır.

Yoğurduğumuz hamurun üzerine bir torba koyup ılık bir yerde 1/2 saat dinlendiriyoruz.

Ardından fırın tepsisine sıvı yağı koyup güzelce yağlayın.

Hamurumuzdan mandalina dilimleri kesip elimizle yapıyoruz.

İsterseniz peynir ekleyebilirsiniz.

Hamurumuzu yaptıktan sonra tepsiye diziyoruz.

Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve iyice karıştırın, ardından keklerin üzerine karıştırın.

Hamuru çatal yardımıyla hazırlayıp ılık bir yerde tepside 1/2 saat bekletiyoruz.

150 – 170 °C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu 20 kurabiye yapar.

Puf Böreği hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın