Merhaba sevgili arkadaşım,
Umarım milföylü hafta benim kadar sizi de neşelendirmeye başlar 🙂 Bu böreklerin farkı neredeyse hiç yağ çekmemeleri, kabarık ama kuru olmaları. Bu kesinlikle diğer lezzetleri kahvaltıda yemeyi kolaylaştırır.
Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye gerek yok, yanınıza biraz çalışma unu (2-3 yemek kaşığı) almanız yeterli. Hamur güzelce toparlanıyor ama kolay yuvarlanması için hamurun unlanması gerekiyor.
Hamuru keserken kahve ve su bardaklarımdan birini kullandım ve yaklaşık bir ağız dolusu çay bardağı büyüklüğündeydi. Yaklaşık 33 adet küçük hamur çıkıyor. Bazen bir çay bardağı süt ve 2,5 su bardağına yakın un ile 2 yumurta yapıyorum sonra daha yumurtamsı oluyor ama daha çok profiterole benziyor 🙂
Kızartırken dikkatli olun çünkü hamur incedir ve çok çabuk kızarır. Diğer tarafa hızlıca çevirin ve mümkün olduğu kadar kızgın yağda kızartın. Kalan hamur parçasını yağa atarak yağın yeterince kızdığını anlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Puf böreği tarifi malzemeleri (mayasız – karbonatlı)
- 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı un 1 paket karbonat (5 gr) Kızartmak için sıvı yağ
Pancake Pie (Mayasız Karbonat) Tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve sütü karıştırma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip biraz ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve 2 dakika daha yoğurun, ardından unu tezgaha alıp merdane yardımıyla yarım santimden daha ince olacak şekilde açın. Hamurdan bardakla yuvarlaklar kesin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir kaba alıp servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]