Sigara böreği yıllardır yapmayı ve yemeyi sevdiğim tek börek, benim için cankurtaran. Evde boş zamanlarımda yufka hamurum varsa rulo yapıp buzluğa koyuyorum. Bunun için tek yapmanız gereken açtığınız böreği bir kaseye alıp her katına streç film koyup hava almayacak şekilde sarmak.
Akşam sürpriz misafir geldiğinde dolaptan çıkarıp 5 dakika dışarıda bırakıyorum. Kızartıldıktan sonra, taze ve kıtır kıtır puroları elinizin altında bulundurun.
Hatta misafirlerim bana ne zaman gittin diye soruyorlar. 🙂 Aldanmayın, bu bizim mutfak sırrımız 🙂
Saklama kabınız varsa içine veya tepsiye koyup streç filmle sarıp çok uzun süre saklayabilirsiniz. Zaman kazanmak için denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Dersler
- 3 adet yufka 250 gr beyaz peynir veya ekşi krema ½ demet maydanoz 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1 yumurta 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
yapılışı
Her yufkayı 8 parçaya bölün (varsa pizza bıçağı kullanmanızı tavsiye ederim) Beyaz peyniri derin bir kaba alıp çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Peynire tereyağı, yumurta ve maydanozu ekleyin ve karıştırın. Üçgen hamur parçasının geniş tarafına iç malzemeden birer tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarını katlayın ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın, hamurun sivri ucunu parmağınızla ıslatıp yapıştırın. Hepsini bu şekilde sardıktan sonra yüksek ateşte kızartın. Servis tabağına kağıt peçete alıp kızarttığınız böreğin yağını çekmesi için böreği üzerine dizebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]