Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de sizlerle pratik ve lezzetli kahvaltı menülerini paylaşmaya devam edeceğim. İlk gün kahvaltı menüsünde önerdiğim tatlı ise hiç vakit kaybetmeden hazırlayabileceğiniz Pudingli Kadayıf Dürüm.
Çıtır çıtır kadayıfı yufka dükkânlarında ve süpermarketlerde hatta civardaki marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Dilerseniz servise hazır pişmiş muhallebi şekerlerini ufalayarak da kullanabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Ayrıca her hafta Instagram hesaplarımda sürprizlerim olacak 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kadayıf, bal ve bademli muhallebi sarma tarifi için malzemeler
- 200 gram kavrulmaya hazır Kadayıf 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı
içeri:
- 1 paket Pakmaya Bademli Ballı Puding 2,5 su bardağı çiğ badem sütü
Ballı bademli muhallebi kadıf böreği nasıl yapılır?
Tereyağını tavaya alıp kadıf ile birlikte 2-3 dakika kavurun. Pudra şekerini ekleyin ve tamamen karışana kadar kavurmaya devam edin. Kızartılan kadayıfı şekerle birlikte 35 x 25 cm ölçülerindeki tepsiye paylaştırın. 2,5 su bardağı süt ile muhallebiyi pişirip kadifin üzerine gezdirin. Yeterince soğuyunca üzerine bademleri serpiştirin ve 9 adet dikdörtgen şeklinde kesin. Kaşık yardımıyla yuvarlayarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]