Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatilde olduğum için bir süre önce ayrıldık. Tatildeyim ama işsiz oturmuyorum 🙂 Kurban Bayramı için işini iyi yapan şeflerin ellerinden farklı tarifler tadıyorum ve tariflerini alıyorum. Çok yakında iki güzel tarif sizlerle olacak.
Beni bilirsin, bitkisel takviyelerle ilgili. Sebebe gelince, bana iyi gelen size iyi gelmeyebilir, alerjiden dolayı sizi daha da hasta edebilir. Yani 40 yıldır hijyenist ya da botanikçi olmadığım için ranttan hoşlanmıyorum. Önceliğim bir hastalığım olduğunda doktora gitmek ve daha sonra böyle bir bitkisel takviye kullanıp kullanmayacağımı tekrar doktora danışmak. Mesela faydasını bilmiyorum ama zararı yok derse denerim.
Örneğin, uzun zaman önce peptik ülser teşhisimden bahsederken, doktorum ilaçlarımın yanı sıra yemeklerimde yüksek kaliteli kırmızı acı pul biber yememi tavsiye etti. Çok şükür şu an bir sorunum yok.
Acı kavun ilginç bir meyve türüdür, internette bu meyve hakkında pek çok farklı bilgi bulabilirsiniz ancak en çok okuyacağınız şey mide rahatsızlıklarına iyi geldiğidir. Ben ilaç olarak görmüyorum ama zaman zaman takviye olarak kullanıyorum. En çok iyi geldiği söylenen hastalıklar ülser, gastrit, kolit ve kabızlıktır. Zeytinyağı ile birleştirmek çok mantıklı.
İstanbul dışında birçok kişi bahçesinde Kudret narı yetiştirebilir. Bunun dışında Eminönü’nde ve artık mahalle pazarlarında rahatlıkla bulunabiliyor. Kavanoza salça şeklinde alabileceğiniz gibi meyve alıp macunu kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bu meyveyi çekirdeklerini çıkardıktan sonra bal veya zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Mesela en son aldığım marketçi bal ile karıştırıp bir tane ye dedi. Uzun süre yemek isteyenler aç karnına 1 tatlı kaşığı alabilir.
Peki nar ve zeytinyağının etkili karışımını nasıl yaparsınız?
İçerik Tablosu
Acı nar ezmesi tarifi için malzemeler
- 1 küçük kavanoz 2-3 olgun ananas zeytinyağı
Ekşi nar pekmezi tarifi nasıl yapılır?
Acı kavunu yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen narı ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekler hariç etli kısımlar elle veya bıçakla ince ince kıyılır. Bir kavanoza alıp buzdolabında 1-2 gün dinlendirin. Sulanan meyvenin acı suyunu süzün. Meyveye zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve yumuşayana kadar oda sıcaklığında 1-2 hafta dinlendirin. Bundan sonra sabahları aç karnına günde 1 çay kaşığı geçmeyecek şekilde alabilirsiniz. Önce doktoru, sonra alternatifleri hatırla.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]