medyauzmani.com

Ragu Soslu Lazanya – En Sevdiğim Yemekler

Ragü Soslu Lazanya Tarifi için,

Havuç ve kereviz sapını zeytinyağında kızartın.

Soğanlar kavrulunca kıymayı ilave edip karıştırın.

Kıyma pişince domates suyu, defne yaprağı tuzu ve karabiberi ekleyin.

Çorba kaynamaya başlayınca sıcak suda eritilmiş domatesi ilave edin ve 30 dakika kısık ateşte pişirin, kapağı kapalı olarak pişirin.

Her 10 dakikada bir karıştırmayı unutmayın.

Beşamel sos için tereyağını eritin.

Yavaş yavaş un ekleyin ve karıştırın.

Pürüzsüz hale gelince ılık süt ekleyin.

Ardından rendelenmiş hindistan cevizi ve tuzu ekleyip 2-3 dakika pişirin. pişirip ocaktan alın.

Parmesan peynirini rendeleyin.

Tepsinin altını sıcak ragu sosuyla kaplayın.

Buna göre; Lazanya, sıcak beşamel parmesan peyniri sosu ve tekrar acılı ragu sosunu ilave edin, lazanyayı, beşamel parmesan peynir sosunu ekleyin ve tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edin.

Son olarak üzerine beşamel sos, ragu sos ve biraz daha Parmesan peyniri ekleyin.

200°C sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.

15 dakika. dinlenin ve servis yapın.

Ragu Lazanya hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın