Ramazan (Halep) Kahvesi – En Sevdiğim Yemek

Ramazan ayına özel olarak yapılan Gazi Antep’in favorilerindendir. Kokulu aromasıyla her akşam sıcak fırında pişirilir, iftar ve sahur sofralarında yenir. Ramazan kahvesi, Ramazan simit ve Halep kahvesi olarak bilinir.

Ramazan Kahvesi Tarifi (Halep) için öncelikle ılık süt, ılık su, maya ve şekeri bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. 10 dakika bekleyip mayanın aktifleşmesine izin verelim. Ardından sıvı yağ, mahlep, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edelim. Un miktarı farklı olabilir, dikkatli koyalım.

Hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerini kapatıp 45 dakika demlenmesine izin verin.

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı streçleyip rulo haline getirelim. Her şeyi 14 eşit parçaya bölelim. Elimizle satıp beze yapalım. Her bezeyi uzun ince şeritler haline getirelim. Çizgilerin iki ucunu alıp ortasına koyalım. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde devam edelim ve tepsiye dizelim, tepsiye 14’erli iki grup halinde yerleştirelim. Toplamda 28 adet bulunmaktadır.

Tepsi mayayı yarım saat tepside yapalım.

Kahvenin üzerine yumurta sarısı, pekmez, yoğurt ve yağ karışımını ekleyip yıkayın. Bolca satsame tohumu serptim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.

Ramazan kahvesi servise hazır. Deneyecek olanlara bol şans. Ramazan ayiniz kutlu olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın