Merhaba sevgili arkadaşım,
Yılda en az bir kere ramazan için pide tarifi veriyorum sanırım 🙂 Bu sene evde olduğumuz ve çoğumuz kendi ekmeğimizi evde yaptığımız için bu sene pide tarifi videosu çekmek istedim.
Bu dönemde tarifimle ekşi maya hazırlayan çok takipçim oldu, daha önce ev yapımı ekşi maya ile ramazan ekmeği yapmıştım. Ekşimayalı ramazan pidesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
İyi mayalanmış bir ekmek için yoğurma ve dinlenme sürelerine mutlaka uyun. Eviniz sıcaksa daha hızlı, soğuksa daha yavaş mayalanabilir. Hamuru ikiye katlamak yeterli. Burada tekrar edeyim, hamurun iyi yoğrulması önemlidir.
Buharla yumuşaması için fırına bir kap su koyun. Fırından çıkınca tezgaha alın ve kendi buharını çıkarması için üzerini bir bezle örtün.
Kullandığınız tarifleri fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmak isterim 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari Beni takip etmeyi unutmayın!
Aşk….
İçerik Tablosu
Ramazan nasıl yuva olur? Tarif malzemeleri
- 1 instant maya (10 gr) 4-4,5 su bardağı un (500 gr) 1,5 su bardağı + yarım çay bardağı ılık su (350 ml) 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu suyu
Ramazan nasıl yuva olur? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Mayayı derin bir kaba alıp üzerine ılık su ve şekeri ekleyip karıştırın. Köpürtülmüş ve aktifleştirilmiş mayaya 4 su bardağı un, tuz ve sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ama ele yapışan bir hamur elde edene kadar hamurun üzerini kapatın, ılık bir yerde üzerini kapatın ve 45 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayayı un tezgahına alıp nazikçe yoğurup ikiye bölüp topluyoruz. Yulaf kepeğinin serpildiği tezgahın üzerine kapatın ve 45 dakika – 1 saat mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını su ile çırpıp şekil verin, çörek otu tohumlarını fırın tepsisine serpiştirin ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]