Ramazan Pide Sırrı Hakkında,
Su, süt, şeker ve mayayı iyice karıştırın.
Yumurta yağını ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
Tozu dökün ve parmaklarınızla kaşımaya başlayın, yani masaj yapın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ve iyice yoğurarak yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Agresif olmayın.
Yoğurma yaklaşık 10 dakika sürer.Yoğurmanın en önemli kısımlarından biri yoğurmak ve yumuşak (çok yapışkan olmayan) bir hamur yapmaktır.
Daha sonra ister ikiye ister tek beze olarak kuru ve hafif bir tezgahta kündeler gibi hafif bir dokunuş yapıp derin bir kaba alıp üzerini örtüp sıcak havada 30 dakika bekletin.
Tezgahın üzerine veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye elinizle yuvarlak veya yuvarlak olacak şekilde katlayın (eğer yağlı kağıdınız yoksa tepsiye yağ dökün ve mısır veya irmik serpin), ardından tırnaklarınızı içine yerleştirin. . pide yapmak için su ve un karışımı veya yağ. İster kare ister baklava sizin tercihiniz.
Sonra tekrar 30 dakika. Tepsiyi mayayı bekletin, su veya yağ karışımına bir çivi veya çatal ucunu ekleyin, çivilediğimiz yerlerden geçirin, yumurta süt yağını çırpın, üstüne koyun, susam ve çörek otu serpin ve pişirin 220°C önceden ısıtılmış fırında.
Ramazan Pidesi hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]