medyauzmani.com

Taze Fasulyeli Pilav – En Sevdiğim Yemek

Bu Taze Fasulyeleri deneyin, çok lezzetliler. Abur cubur yemeyen çocukları bir deneyin derim.

Yeni fasulye pilavı tarifi için önce pirinci sıcak suda tuz ekleyerek ıslatıyoruz.

Taze fasulyeleri ayırmadan yıkıyoruz. Tahtada küçük parçalar kesiyoruz.

Pilav yaptığımız tencerede 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayıp doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip soğumaya başlıyoruz. Soğanı yumuşayana kadar kızartın.

2 adet domatesi yıkayıp soyun, küp küp doğrayın ve soğanın üzerine koyun.

Yeşil biberi yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, doğrayın ve domateslerin üzerine dökün.

Taze kesilmiş fasulyeleri koyup kısık ateşte su eklemeden suyuyla pişiriyoruz.

Taze fasulyelerin piştiğinden emin olduğumuzda fasulyelerin üzerine üç bardak sıcak su döküyoruz.

Pirinci nişastası bitene kadar çırpmadan yıkıyoruz.

Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye boşaltıyoruz.

Altını çevirmeden kısık ateşte pişiriyoruz.

Dilerseniz pul biber de ilave ediyoruz.

Taze fasulyeli pilav hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın