Reçelli mini kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Mini Nilay Tulum Pastası, Pandispanya, Pasta, Reçelli Pasta, Sade Pandispanya, Tek Pasta, Butik Pastalar
Çıkış tarihi: 07-29-2008
4 5 5 1
Aslında her şey Tarifler.net.tr’nın ilk yılı için ne yapacağımı düşünürken şekillendi. Klasik pasta yapmakla kapkek yapmak arasında kaldım ve klasik pasta yapmak istemediğime karar verdim. Nedense kremalı kekler veya tek kişilik kekler bana daha sıcak geliyor. Mutfakta size gülümseyen kızın yaptığı pasta aslında bir pandispanya ya da tek kişilik küçük bir pasta 🙂 İçinde kendi yaptığım vişne reçeli ve kreması (tarifini hala sizin için yazamadığım.. .). Kalan muffin hamurunu fırın tepsisine ince bir şekilde yayıp pişirdim, bakalım ne çıkacak içinden küçük muffinler çıktı. Göründüğü kadar tadı da güzel. Misafirlerinizin, eşinizin ve küçük çocuklarınızın bayılacağı bir lezzet. Şimdi eğlenelim.
Aşk…
pandispanya:
- 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı yoğurt 1 poşet vanilya unu (önceden 1 su bardağı su ekleyin)
içeri:
- vişne reçeli (ama farklı bir reçelde olabilir)
dekorasyon için:
- Bitter Çikolatalı Şeker Hamuru Pudra Şekeri (şeker hamurunu yuvarlamak için)
İçerik Tablosu
Reçel tarifi ile küçük kekler nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurta ve şekeri oda sıcaklığında 5 dakika yüksek devirde çırpın. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip homojen ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Fırın 180 dereceye ısıtılır, hamur karışımı yağlanmış tepsiye dökülür ve ince bir tabaka oluşturulur. Yaklaşık 20-25 dakika. Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiye kalıplarıyla kesilir. (Unutmayın, her şekil ikiye bölünmelidir. Şeker hamurunu açmak için tezgahın üzerine pudra şekeri serpilir. Şeker hamuru ince bir tabaka halinde açılır, pandispanyayı kesmek için kullandığınız kalıplarla kesilir. yapacağınız her pastanın üst kapağını oluşturacak parça için aynı kalıp Bitter çikolatayı benmari usulü eritip tahta bir çubuk yardımıyla pastanın üzerine yayın ve kekler servis tabağına alınır. ve servis edildi.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]