Merhaba sevgili arkadaşım,
Aşk neydi? Aşk #uncookies idi 🙂 Şaka bir yana unlu çöreklere aşık olduğum doğrudur, özellikle karamela unlu çöreklere. Benim aşkım çocukluktan beri süregelen bir aşk. Tarifi her fırsatta bloğumda paylaşıyorum.
Bu kez günün anlamına uygun renk ve lezzet katmaya karar verdim. Evde kırmızı meyve reçeli yedim. Pişirildiğinde rengi ve şekli harikaydı. Hatta mutfağa gidip sadece kendiniz için hazırlayabilirsiniz.
Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi unutmayın, beni takip edin, ben @Mutfaksirlari. Tarifimi denerken bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmak isterim 📸
Aşk…
İçerik Tablosu
Kurabiye Unlu Reçel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çubuk doğranmış 1 bardak tereyağı (125 gr) 2 çubuk buğday nişastası 1 bardak suya (60 gr) 1/3 bardak pudra şekeri (50 gr) 1,5 bardak un (150 gr) Orta boy reçel
Kurabiye Unlu Reçel Tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip hafifçe yoğurun. Unu ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamur mutfak masasına alınır ve 2-3 dakika yoğrulur. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp bir keski yardımıyla 12 parçaya bölün ve elinizle açın. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak kalp şekli verin. Ortasına bir çay kaşığı yardımıyla kırmızı meyve reçeli koyun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıkıp tamamen soğuyunca servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]