Kıyılmış Yaprak Sarma Tarifi,
Akşamdan tuzu çıkarmak için salamura yapraklarını suya koyuyoruz. Bir gece daha bekleriz.
Ertesi gün sebzeleri sıcak suya çevirip 1-2 dakika kaynatıyoruz, sudan çıkarıp soğuk suya koyuyoruz ki pişmeye devam etmesin.
Yaprakları süzgeçten alıyoruz. Fazla suyu yavaşça sıkın.
İç kısım için bir soğan ve domates dolabı. Maydanoz serpin.
Pirinç, bulgur, salça, tuz, karabiber ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
Düdüklü tencerede pişiriyorum, 20 dakika pişiyor.
Sayfanın büyük ucuna yani sap kısmına koyup kenardan ve arkadan kapatıyoruz ve ucuna sarıyoruz.
Bir yemek kaşığı domates salçasını biraz yağ ile tencerenin dibinde karıştırın.
Suya renk vermek ve dolmaları koymak. Ayrıca rastgele ayarlayabilirsiniz.
Üzerine 3-4 adet asma yaprağı ve bir kapak ya da yay taşı örtüp, malzemelerin üzerini örtecek kadar ılık su ilave ederek pişiriyoruz.
Kıyılmış Yaprak Sarma hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]