Restoran tarzı mercimek çorbası

Restoran Tarzı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sebze yağı
  • 2 litre su (kıvamına göre ayarlayalım)
  • tuz
  • karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal, isteğe bağlı

yukarı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Lokantada mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kırmızı mercimek çorbasını hazırlamak için yağı bir tavaya alın. Doğranmış soğanı rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
  2. Ardından unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  3. İyice yıkayıp kuruladığımız mercimekleri ekleyelim.
  4. Üzerine suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  5. Çorbayı orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  6. Mercimekler yumuşayınca blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  7. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  8. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  9. Kıvamı koyu ise biraz su ekleyip bir süre kaynatalım.
  10. Bu arada küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun, ısıtın ve 1’er çay kaşığı toz kırmızı biber ve kuru nane ekleyin ve ocaktan alın.
  11. Mercimek çorbasını servis kasesine yerleştirdikten sonra üzerine tereyağlı sosu dökün ve bir dilim limonla servis yapın. çorbamız hazır 😊.

Resimli restoran tarzı mercimek çorbası tarifi

“Restoran usulü mercimek çorbası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın