Restoran Tarzı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Sebze yağı
- 2 litre su (kıvamına göre ayarlayalım)
- tuz
- karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal, isteğe bağlı
yukarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Lokantada mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kırmızı mercimek çorbasını hazırlamak için yağı bir tavaya alın. Doğranmış soğanı rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
- Ardından unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- İyice yıkayıp kuruladığımız mercimekleri ekleyelim.
- Üzerine suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Çorbayı orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Mercimekler yumuşayınca blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
- Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Kıvamı koyu ise biraz su ekleyip bir süre kaynatalım.
- Bu arada küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun, ısıtın ve 1’er çay kaşığı toz kırmızı biber ve kuru nane ekleyin ve ocaktan alın.
- Mercimek çorbasını servis kasesine yerleştirdikten sonra üzerine tereyağlı sosu dökün ve bir dilim limonla servis yapın. çorbamız hazır .
Resimli restoran tarzı mercimek çorbası tarifi
“Restoran usulü mercimek çorbası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]