Merhaba sevgili arkadaşım,
Bence kırmızı lahana dünyanın en çok yıllık sebzelerinden biri 🙂 Buzdolabının çekmecesine atarsanız 1-2 ay en ufak bir bozulma belirtisi göstermez. Oradaki masaya geleceği günü bekliyor ama doğrayıp ovmak dediğimizde nadiren gidiyoruz.
Bence buna pratik bir çözüm, restoran tarzı lahana turşusu, bir kez hazırlanıp dolaba atıldığında uzun süre hiçbir şey olmuyor. Tek başına veya mevsim salatası ile servis edebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Restoran tarzı lahana turşusu tarifi malzemeleri
- 1 orta boy kırmızı lahana, büyükse, 2 küçük, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya sofra tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, bir limonun suyu, ½ çay bardağı elma veya üzüm sirkesi 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Restoran usulü lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
İlk iki mor lahana yaprağını üst kısmından yırtın (çok sert ve ezik oldukları için genelde kullanmam. Lahanayı ovalayarak yıkayın ve bir kesme tahtasına koyun. Doğradığınız lahananın iki yarısını da ikiye bölün. iki parçayı uzunlamasına 2’ye bölün. Tüm parçaları küçük parçalara ayırın, lahanayı doğrayın Derin bir kapta tuz ekleyin ve elinizle rengini verip yumuşayıncaya kadar yoğurun, sarımsak, limon suyu, sirke ekleyerek karıştırın. ve zeytinyağını, küçük bir kavanoza veya küçük bir kavanoza ayırın, kalan suyu ekleyin ve kavanozları kapatın, buzdolabında bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]