Restoran usulü mercimek çorbası tarifi blendersız çok lezzetli



Mercimek çorbası, Türk mutfağının en ünlü çorbasıdır. Mercimek çorbasının hazırlanması kolay, lezzetli ve besleyicidir. Ve et ya da tavuk suyu ile hazırlarsanız tam bir derman oluyor.

Ancak ne yazık ki pek çok insan bu lezzeti evde yapamıyor. Çünkü iyi bir mercimek çorbası bir blender gerektirir. Tarifimizde blender yoksa endişelenmeyin. Mükemmel bir pürüzsüz mercimek çorbası tarifi yapabileceksiniz.

Bu tarif evde blenderi olmayan ve mercimek çorbası yapmak isteyenler için iyi olacaktır. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1,5 su bardağı mercimek
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 8 su bardağı et/tavuk suyu

yapılışı

Öncelikle yıkanmış kırmızı mercimekleri 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşak mercimekleri orta boy bir süzgeçten geçirin.

Tavaya yağ ekleyin. Doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından ezilmiş sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından suyunu süzdüğünüz mercimekleri, tuzu ve pul biberi ekleyin. Et veya tavuk suyunu ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Birkaç kez iyice karıştırdıktan sonra uygulayabilirsiniz.

Yorum yapın