Aslında Revani’nin tarifi herkese özeldir. Bazıları sarıları ve beyazları ayrı ayrı çırpıyor, bazıları da yoğurt ekliyor. Bazıları portakal kabuğu rendesi eklerken, diğerleri ceviz ekler. Tarifim çok basit yoğurtsuz kek karışımı gibi tek özelliği içeriğinde irmik olması.
Tat ve doku doğru, ama bana biraz daha az şuruplu geliyor, belki de şurubu çok uzun süre kaynattığım için. Şerbet malzemelerini dilerseniz 1/2 su bardağı veya 1 su bardağı artırabilirsiniz.
Revani’ye yoğurt katacağım diyorsanız un miktarını artırmanızı öneririm.
Benim yaptığım gibi krema veya kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
revani tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz
Merdivenleri yağlamak için:
- 2 yemek kaşığı un ve yarım yemek kaşığı tereyağı
Bir içki için:
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker
Revani tarifi nasıl yapılır?
Karıştırma kabına yumurtaları, şekeri ve bir tutam tuzu alıp beyazları köpük köpük olana kadar çırpın. Olgunlaşan yumurtalara un, irmik ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ekleyin ve bir veya iki kez karıştırın. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcamı yağlayıp un serpin. Tepsinin her tarafı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün, yağlanmış tepsiye hazırladığınız rikani karışımını yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Revaniyi fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi doğrayın ve üzerine ılık şerbeti gezdirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]