Robespierre’in pizzası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Şabat Nilay Tulum, ekmek makinesinde pizza hamuru, fesleğenli pizza, domates sosu, pizza hamuru, pizza hamuru, pizza sosu, pizza tarifi, pratik pizza, pratik pizza hamuru Roastbeef pizza roka hamur işleri
Çıkış tarihi: 02-16-2010
4 5 5 1
Uzun zamandır sizlerle paylaşılmayı bekleyen bir diğer antrenman tarifi de Pizza Robespierre. Tadını beğendiğim bu basit pizza tarifini daha önce Keçi Peynirli Karamelize Soğan Salatası’nda anlattığım MSA’da Cumartesi Şarapları Tadım Atölyesi’nde denedik.
Robespierre’in pizzası
Tabii daha sonra bu tarifi evde denedik 🙂 Ufak bir değişiklikle. Evde dana eti yerine salam kullandık ve pizza hamurunu ekmek makinesinde aynı malzemelerle pişirdik. Hamur gerçekten lezzetliydi. Ekmek makinenizi boşuna ziyan etmeyin, daha sık kullanın derim 🙂 Tabiki makinanın sırasına mayayı yani ıslak malzemelerden sonra kuru malzemeleri koymayı unutmayın.
Robespierre’in pizzası
Pizzada rosto dana eti pişirmenize gerek yok. Dilerseniz su teresinde olduğu gibi pizza havanda piştikten sonra yerleştirerek servis edebilirsiniz. Et ürünlerini pişirirken ve pizza pişirirken buruştururken en zarif buluyorum. Aşk…
Robespierre’in pizzası
İçerik Tablosu
Robespierre’in Pizza Tarifi için Malzemeler
hamur için:
- 300 gr un 12 gr kuru veya yaş maya 150 ml su – 3/4 su bardağı 10 gr şeker – 1 çay kaşığı 8 gr tuz – 1 tutam 10 gr zeytinyağı – 1 çay kaşığı
Harçlar için:
- 200 gr küp doğranmış domates 10 gr taze veya kuru kekik 5 gr fesleğen 1 diş sarımsak 20 gr tuz zeytinyağı
dolgu:
- 150 gr mozzarella 125 gr ızgara et, ince dilimlenmiş 1 yemek kaşığı roka yarım limon zeytinyağı
Robespier’in pizza tarifi nasıl yapılır?
Hamuru için tüm malzemeleri tezgahta veya geniş bir yoğurma kabında yoğurun. Macun kulak memesi kıvamına gelince üzerini bir bezle örtün ve 20 dakika şişmesini bekleyin. Tüm harç malzemelerini mutfak robotuna koyun ve püre haline getirin. Mayalanan hamurdan merdane yardımı ile merdane ile açalım ve düzleştirelim. Üzerine robotta hazırladığınız harcı yayın. Mozarellayı dilimler halinde kesin ve harcın içine atın. Mozzarella gibi pizzaya rosto koyun. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. Su teresini bir kasede zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Pişen pizzanın üzerine su teresi serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]