Merhaba sevgili arkadaşım,
Ben eşimle lokantaya gittiğimde en çok peynir soslu etleri tercih ediyoruz. Salata, makarna ya da patates mezeleri ile gelen yemekleri hem damağa hem de göze hitap ediyor. Uzun zamandır evde basit bir sos tarifi denemek istiyordum. Dün bir toplantıdan eve dönerken, akşam alışverişe giderim diye düşündüm. Rokforu peynir reyonunda görünce bugün o gün diyorum ve alışveriş arasına atıyorum 🙂
Hamur işleri, makarnalar ve atıştırmalıklar dışında yemeğe çok peynir eklemiyoruz. Çoğunlukla beyaz peynir ve kaşar peyniri kullanıyoruz. Rokfor, alışık olduğumuz tat ve görüntüden biraz farklı 🙂 Yoğun aroması, tereyağlı dokusu ve mavi küfleri var. Bu sebeplerden dolayı güçlü tatları sevmeyenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir durum değil.
Kısa sürede yorulmadan tüketeceğiniz bu tarif ile benim yaptığım gibi pratik bir spagetti hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz küp küp doğrayıp kızarttığınız patates ile de servis edebilirsiniz.
Makarna için falafel tarifimdeki acı sosu kullandım. Burada bir tarif bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Rokforlu Tavuk Biftek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk budu, tuz, karabiber
Sosu hazırlamak için:
- 100ml krema (pazardan konserve kremalı süt) 80g Rokfor peyniri 1 diş sarımsak 1 arpacık soğan ½ çay kaşığı tereyağı Karabiber
Rokfor soslu tavuk biftek tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Açık kahverengi olana kadar tereyağında kızartın. Kremayı ekleyin ve kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayan kremaya rokfor peynirini ekleyin, peynir tamamen eriyene ve bütünleşene kadar karıştırın. Sosa karabiber ve gerekirse biraz tuz ekleyin, bir dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Tavuğun her iki tarafını da yağlayın ve tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış bir dökme demir tavada veya ızgarada derileri aşağı gelecek şekilde alın. Altın kahverengi olana kadar her iki tarafı da kızartın. Üzerine biraz sıcak sos dökülerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]