Merhaba arkadaşlar ,
Ege ve Akdeniz kıyılarını kapsayan 10 günlük tatilimiz sona erdi. İstanbul’a dönmeden önce son bir kez kulübede durduk. Burada yolun yorgunluğunu atıp evimize döneceğiz. Tarifler arasında bu kadar boşluk olunca Muğla’da yediğim ve yapınca tadına doyamadığım Çingene Pilavı tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Bakma onun adı pirinç, içinde pirinç bulgur yok. Roma pilavı veya çingene pilavı, süzme peynirle yapılan harika bir tariftir. Hazırlanışı yörelere göre değişiklik gösterse de içeriği genellikle aynıdır.
Bazıları içine salatalık ekliyor ki bence pek iyi değil. Bazı insanlar maydanoz yerine taze nane kullanır. İsteğe göre yeşil biber de eklenebilir. Damak zevkinize göre yapabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif olduğunu düşünüyorum.
Kaşarlı yoğurt ve közlenmiş patlıcan yaparsanız efsane bir sofra kurarsınız 🙂 Tarifler için tarif isimlerine tıklamanız yeterli.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çingene pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı süzme peynir 1 orta boy domates 1 orta boy soğan 2-3 tutam kıyılmış maydanoz Kırmızı pul biber Tuz Karabiber Yeşil zeytin (isteğe bağlı)
Çingene pilavı tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozların saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince kıyın. Domatesleri küp şeklinde kesin. Karabuğdayı acı biber ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Tuz ve soğanı ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın. Üzerine domates ve yeşil zeytin ekleyin. Son olarak bol zeytinyağı ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]