Romesco sos, közlenmiş domates ve biberin, İspanyol mutfağının tüm dünyaya yayılmış kuruyemiş ve baharatlarla buluştuğu, damak tadımıza inanılmaz uygun bir lezzet. En sevdiğim yanı çok geniş bir kullanım alanına sahip olması.
Benim gibi sos olarak veya patates, makarna, tavuk, köfte ve balıkla servis edebilirsiniz. Paşabahçe’nin Leafy serisini tercih ettim, sofralara çok yakışan bir sunum oldu.
Paşabahçe işbirliği
İçerik Tablosu
Romesco sos tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı galeta unu ½ su bardağı çiğ badem (kabuğusuz) 3-4 adet kapya biber 1 adet domates 3 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi Maydanoz Tuz Karabiber Toz kırmızı biber
Romesco sos tarifi nasıl yapılır?
Biber, domates ve sarımsağı közleyin. Kavrulan malzemenin kabuklarını ayırın ve blender kasesine yerleştirin. Badem, galeta unu, maydanoz, yenibahar, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip blenderı 1 dakika çalıştırın. Dip sosunuz servise hazır. sağlıkla…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]