Rozbif ve Karnabahar (Sebze Sevmeyenlere Özel)

Merhaba arkadaşlar,

Vejetaryen yemek herkese uygun değil ama bu tarifle çocukların bile seveceği vejeteryan yemekleri sunmak istiyorum. Sebze ve protein içeren sağlıklı bir tarife ne dersiniz?

Fırında bir karnabahar ve et yemeği için,

O zaman işleme geçelim.

Öncelikle yağsız dana etini küp şeklinde olmayacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Tepsiden yemeği alalım.

İster kuru sarımsak ister yeşil sarımsak kullanın, ikisi de lezzet katacaktır.

Tavaya ister bütün ister ortadan ikiye kesilmiş sarımsakları ekleyelim. Hepsini eklerseniz çok fazla sarımsak kokmaz ama daha fazla sarımsak aroması elde etmek isterseniz ince ince doğrayabilirsiniz.

1 adet soğanı küp küp doğrayın ve ete ekleyin. Soğan büyükse yarısını serpmek yeterli olacaktır.

Doğranmış soğanları etlerin üzerine ekleyelim. Son olarak salça ve baharatları ekleyip eti iyice karıştırın. Bu arada en etkilisi zeytinyağı olacaktır. Daha iyi hareket etmenize yardımcı olur.

Daha sonra karnabaharı küçük parçalar halinde kesin. Geniş bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Hadi suya girelim. Bu bekleyiş karnabaharın biraz daha güzel kokacağı anlamına gelir.

Marine edilmiş ete karnabaharı ekleyin. Elimizle karıştıralım.

Küçük doğranmış domates ve kırmızı biberi ekleyip karıştıralım.

Üzerine son kez zeytinyağı gezdirip elimizle su serpip fırına verelim. Yiyecek su içermiyorsa, su ekleyebilirsiniz.

Önce pişirelim. Yani yemeği fırının üst kısmından 4. kata koyup fırın tepsisi veya fırın kağıdı koyarak ısınmasını sağlayabilirsiniz.

O halde üzerini açıp yüzü kızarana kadar pişirelim. Bu şekilde haşlanmış ve kızartılmış yiyeceklerden oluşur.

Soğutmadan servis edebilirsiniz.

Akşam yemeği hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın