Rulo Gulaş Gül Pudingi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan’ın gülü Ramazan’ın ve Güllaç’ın ilk tarifi bu 🙂 Ramazan 11 ayın sultanıysa Ramazan’ın sultanı Güllaç’tır. Bildiğiniz gibi her sene ramazanın ilk günü Güllaç ile açarım. Tatlıdan başlayalım ki şeker kalsın 🙂 Her seferinde sizler için farklı versiyonlar deniyorum. Bu sene de çok güzel bir tarif buldum 🙂 Daha önce kaçıranlar için Güllaç nedir? Nereden geliyor? açıklayalım.

15. yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı İmparatorluğu’ndaki insanlar mısır nişastası ezmesini açıp saklarlardı. Yufkayı süt ve şekerle ıslatıp havayla temas edince yerdi. Zamanla gül suyunun eklenmesiyle “gül eti” denen tatlı ortaya çıktı ve tıpkı “süt çorbası”nın “sütlaç”a dönüşmesi gibi o da “gulac” oldu.

İlk kez 1489 yılında saraya taşındığı biliniyor. Güllaç tatlısı, şekerle kaynatılmış sütlerin beyaz kağıtlara teker teker dökülerek ortasına ceviz, badem, fındık gibi yemişlerin yerleştirilmesiyle yapılıyordu.

Zamanın geçmesi ve elimizdeki malzemelerin artmasıyla birlikte birçok farklı tarif ortaya çıktı. Gül suyunun tadını daha pratik hale getirerek güllaç olarak almanız mümkün.

Bu lezzetli ve pratik tarif videosunu izleyerek deneyebilirsiniz.

Aşk…

Güllaç Lahanalı Gül Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket Pakmaya Güllü Muhallebi 6-7 yaprak gulaş 2,5 su bardağı muhallebiyi pişirmek için süt 3 su bardağı ıslatmak için süt 1 paket Güllaç 1 paket Pakmaya Vanilin şekerli 1 su bardağı toz şeker

dekorasyon için:

    Taze meyveler, kırık fındık

Güllaç Sarılı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

2,5 su bardağı süt ile güllaç koyulaşana kadar pişirilir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Güllaç yufkasının hamurunu ıslatmak için sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve vanilya şekerini ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Güllaç kağıdını ikiye bölün. Ortadan ikiye böldüğünüz biberiyeyi bir tepsiye ya da bir çukura alın ve üzerine ılık süt gezdirin. Güllaç yufkası yumuşayınca soğumuş olan muhallebiyi bir tatlı kaşığı yardımıyla yufkanın geniş kısmına yayın. Üzerine kırılmış cevizleri serpiştirip rulo yapın. Gül böreği gibi rulo yapıp servis tepsisine dizin. Tüm yufkalar bitince kalan gulac sütünü servis tabağına alın. Ayakları meyve ve fındıklarla süslenmiştir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın