Rus Mutfağı Severler: Vareniki Patates Tarifi



Vareniki patates bileşenleri;

  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı margarin

hamur malzemeleri

  • 2 bardak un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

iç harç malzemeleri;

  • 5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir tutam karabiber

Vareniki patates tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle geniş bir kaba un, su, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
  • Hamurun üstünü streçleyip 15 dakika dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp püre haline gelene kadar ezelim.
  • Ardından margarin, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Kabartma hamurunu orta kalınlıkta açalım ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra hazırladığımız iç harcı yuvarlak hamurumuzun içine koyup ay şeklinde kapatalım. Kenarlarını iyice sıkalım ki açılmamaları için.
  • 6 su bardağı suyu bir tencereye koyun, bir tutam tuz ekleyin ve kaynatın.
  • Ay şeklindeki hamurumuzu kaynayan suya atalım.
  • Varenik suyun üstüne çıkmaya başlayınca 8 dakika daha pişirelim.
  • Suyu süzün ve bir tabağa koyun. Üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağ gezdirelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın