Vareniki patates bileşenleri;
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı margarin
hamur malzemeleri
- 2 bardak un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
iç harç malzemeleri;
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- bir tutam karabiber
Vareniki patates tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle geniş bir kaba un, su, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
- Hamurun üstünü streçleyip 15 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp püre haline gelene kadar ezelim.
- Ardından margarin, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Kabartma hamurunu orta kalınlıkta açalım ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hazırladığımız iç harcı yuvarlak hamurumuzun içine koyup ay şeklinde kapatalım. Kenarlarını iyice sıkalım ki açılmamaları için.
- 6 su bardağı suyu bir tencereye koyun, bir tutam tuz ekleyin ve kaynatın.
- Ay şeklindeki hamurumuzu kaynayan suya atalım.
- Varenik suyun üstüne çıkmaya başlayınca 8 dakika daha pişirelim.
- Suyu süzün ve bir tabağa koyun. Üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağ gezdirelim.
Herkesin tadını çıkarın.