medyauzmani.com

Şu an en sevdiğin tatlı: karamelize tavuk göğsü



Sahte karamelli tavuk göğsü için malzemeler;

  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 poşet vanilya şekeri

Karamel sos için gerekli malzemeler;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt

üst için gerekli malzemeler;

  • 1 su bardağı kaju (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı fındık (isteğe bağlı)

Sahte karamelli tavuk göğsü tarifi ipuçları

  • Muhallebimizin topaklanmaması için mümkün olduğunca çabuk karıştırmamız gerekiyor.
  • Pudingi buzdolabına ne kadar çok koyarsak, tadı o kadar lezzetli ve dokusu o kadar iyi olur.

Sahte karamelli tavuk göğsü tarifi nasıl hazırlanır?

  • Bir tencerede sıvıyağı eritelim üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştıralım.
  • Daha sonra pudra şekerini de ekleyip gözler aynı oluncaya kadar pişirelim.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Her 10-15 dakikada bir karıştırın.
  • Pudingimiz soğuduktan sonra vanilya şekerini ekleyip tekrar mikser veya çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Muhallebimizden bir su bardağı ayıralım. Kalan muhallebiyi kaselerimizin yarısına gelecek şekilde aktaralım ve kıvamını koruması için buzdolabına kaldıralım.
  • Bu arada karamelini hazırlamaya başlayalım.
  • Bir tencereye şeker ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte eritin.
  • Şekeri erittikten sonra açık karamel rengi alana kadar 1-2 dakika daha karıştıralım ve üzerine margarini ekleyelim.
  • Margarin eridikten sonra ılık sütü ekleyip ocaktan alın.
  • Sütü karışıma iyice batırmak için sürekli karıştırın.
  • Hazırladığımız karamel sosu bir karıştırma kabına alın.
  • İçine ayırdığımız muhallebiden bir su bardağı ekleyip iyice karışana kadar çırpma teli yardımıyla güzelce çırpıyoruz.
  • Soğuyan tavuk göğüslerin üzerine dökelim ve eşit şekilde yayalım.
  • Yarım saat daha buzdolabında bekletin.
  • Cevizleri 3-4 parçaya bölüp üstüne koyabilir veya üzerini fındıkla süsleyerek servis edebiliriz.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın