Rüya Pastası ve Dünya Pasta ve Pastacılık Günü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yaklaşık bir aydır tüm dünyada kutlanacak olan Dünya Ekmek Günü’nün Türkiye’deki temsilcilerinden biri olarak seçildiğimin haberini aldım. O günden sonra bu eğlenceli gün için ne yapabilirim diye düşünmeye başladım.

Böylece tüm sevdiğim lezzetleri bir araya topladığım hayalimdeki pastanın temelleri atılmış oldu 🙂 Tatan 10 kişiden olumlu yorum alınca işte tarifim dedim.

Uluslararası Kek ve Kek Günü, dünyanın dört bir yanındaki kek ve kek severlerin fırıncılık tutkularını paylaşmalarının bir yolu olarak başladı. Geçen yılın sloganı #Caking idi.

Bu gün aslında önlüklerimizi giyip sevdiklerimize harika lezzetler pişirmek için mükemmel bir bahane. 2013 yılında Dünya Pasta ve Pastacılık Günü “Cesur Kekim” uygulaması ile kutlanmaktadır.

19 Mayıs Pazar günü “Cesur Pasta” adını verdiğiniz dünyanın en profesyonel 100 pastacısının tariflerinin toplandığı standdan pastanızı seçerek pastanızı deneyebilirsiniz.

Cesaretinizi göstermek ve daha önce hiç yapmadığınız bir tarifi denemek için bundan daha iyi bir fırsat düşünemiyorum.

Gelin gurur duyacağınız bir lezzet yaratın ve 19 Mayıs’ta #cesurkekim sloganıyla paylaşın.

Aşk…

Rüya pastası, dünya günü pastası ve turta tarifi için malzemeler

    Size 150 gram oda sıcaklığında 3 orta boy yumurta 1,5 su bardağı (220 gram) toz şeker 3 su bardağı un (360 gram) 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı ılık süt (280 ml) 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 2 yemek kaşığı Kahve 2 yemek kaşığı kakao

İç kreması için:

    1 paket labne (200 gr) 1 paket mascarpone peyniri (350 gr) 6-7 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı toz kahve

Boyamak için:

    1 paket labne (200 gram) 1 kutu krema (200 ml) 3 yemek kaşığı pudra şekeri İsteğe göre çikolata

Dünya Kek ve Hamur İşleri Günü için rüya gibi bir pasta ve tarifler nasıl yapılır?

Sana’yı bir karıştırma kabına koyun ve krema kıvamına gelene kadar yüksek hızda çırpın. Şekeri ekleyin ve orta hızda, ardından yüksek hızda, eriyene kadar çırpmaya devam edin. Karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyin. Süt, un ve vanilya aromasını ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar 1-2 dakika yüksek devirde karıştırın. Kek hamurunu 3 farklı kaseye eşit olarak paylaştırın. Birinci kaseyi sade bırakın, ikinci kaseye kakaoyu, üçüncü kaseye kahveyi ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıbı yağlayıp unlayın, ilk karışımı içine dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Diğer kek karışımlarına da aynısını yapın. Pişen keki kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin. Tüm kekler pişip kalıplarından çıkınca iç kreması için gerekli olan labne, mascarpone ve pudra şekerini yüksek devirde katılaşana kadar çırpıyoruz. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve üzerine kremanın yarısını kaşık yardımı ile yayın ve üzerine semer şeklinde serpin. İkinci pandispanyayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra kalan kremayı üzerine yayın ve son katı koyun. Dış kaplaması için labneyi peynir, krema ve pudra şekeri ile çırpın. Pastayı bir kaşıkla örtün. İsteğe göre çikolata parçaları ve kahve ile süsleyerek servis yapın.

Pandispanya kalıbı nasıl hazırlanır?

Pandispanya katları nasıl ayrılır?

Pasta nasıl monte edilir?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın