Nitekim başka bir yazı hazırlamak için oturdum bilgisayarın başına. Zaten gün içinde ilginç bir şey var, ekmek yapmak için mutfağa gittim. Nedense açtığım draft pencereleri bile farklı. Sürekli ani gelişmeler de dengemi bozmuş olabilir.
Her şey dün gece mutfak masasında unutulan tereyağını görmemle başladı. Rutin sabah ekmek yoğurma seansımda tereyağını gördüğümde, buzdolabına geri koymak istemedim. Blender kasesine bir çember attım. Ardından Dukan pankeklerini yaparken ayırdığım ve atmaya kıyamadığım yumurta sarısı geldi.
Hadi öyle olamaz ve pudra şekerimi getir benden deyince ucuz bir s’more bisküvisi çıktı.
Kalıplara gelince, onları yıllar önce aldım ve ilk kez kullandım. Pettibör gibi giyinen Sable da bence çok tatlıydı.
Şimdi bu arada samurun ne olduğunu açıklayalım…
Genellikle yuvarlak ve kırılgandırlar, dantel gibi görünen kuru küçük keklerle sık sık benim tarafımdan yapılırlar. Kumlu dokusu biraz sert gibi görünse de oldukça lezzetlidir. Ayrıca Fransa’da birçok bölgesel spesiyalitesi var. Bu samur hamuru tartlet yapımında da kullanılıyordu.
Tarifte püf noktaları verildi.
Aşk…
İçerik Tablosu
S’more Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
- 230 gr oda sıcaklığında tereyağ 110 gr pudra şekeri (1 su bardağı) 1 yumurta + 1 yumurta sarısı 4 su bardağı un (yaklaşık 450 gr) 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 1 tatlı kaşığı limon aroması
S’more bisküvi tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alıp yüksek devirde 1 dakika çırpın. Pudra şekerini miksere ekleyin ve bir dakika daha çırpın. 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve tatlandırıcıları ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Karışım hazır olduğunda unu 4 porsiyon ekleyin (1 su bardağı un ekleyin ve karıştırın, tüm unu ekleyin ve bitene kadar aynı işlemi yapın). Tüm un çözüldüğünde, bir dakika daha karıştırın. Bu noktada hamur cıvık görünebilir ama un eklemeyin. Hazırladığınız hamuru iki parçaya ayırıp streç film ile sarıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Yerleşen ve biraz daha kıvam alan hamuru unlanmış tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açıyoruz. (açmakta zorluk çekiyorsanız hafifçe unlayın) Hamuru kurabiye kalıpları ile kesin ve silikon veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kenarları çok hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda yine biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla pişirmeyin.Kurabiyeleri soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]