sade hamur işleri


Beyler Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılmış)
  • 1 paket yaş maya
  • 6-8 yemek kaşığı şeker (şeker sevenler daha az kesebilir)
  • 2-2,5 çay kaşığı tuz
  • Ne kadar un alır (un miktarını ele biraz yapışan bir hamur için ayarlayabilirsiniz)

yukarı;

  • Susam
  • kimyon

Kullandığım bardak 200ml su bardağı

Normal pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. 10 dakika bekleyin.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun ve ele yapışan bir hamur kıvamını ayarlayın. Ne kadar çok yoğurursanız hamurunuz o kadar güzel olur.
  3. Daha sonra mayalanması için hamurun üzerini örtün.
  4. Fermente hamurdan havasını alarak hamuru yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. (Yaklaşık 16-20 beze yapılır) Sıraladığınız hamuru maya tepsisinin kapağı ile kapatarak ayırın.
  5. Tepsideki mayalı hamurun üzerine yumurta sarısını sürün, çörek otu, susam ekleyin ve pişirin.
  6. 160 derecede 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin (fırından fırına değişebilir)
  7. Pişen böreği fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcağı çıkınca üzerini ince bir bezle örtüp biraz bekliyoruz. Hizmet etmeye hazırlanın.

Resimli beyefendi böreği tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur işleri
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • üzgün
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Mayasız sütlü balon ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın