Cepli Simit Böreği


Phuket Simit Böreği Tarifi için Malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 poşet kuru maya (1 yemek kaşığı)
  • mümkün olduğunca

yukarı

  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • iki bardak su
  • Susam

arasında (pişirildikten sonra)

  • Barış
  • Domates
  • çedar peyniri

Not: Yeşillik vs de ekleyebilirsiniz. Evinizde sahip olduklarınızı buna göre değerlendirebilirsiniz.

Cepli simit böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Ilık süt ve suyu maya şekeri ve tuz ile karıştırarak mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
  2. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unu ilave edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve ele biraz yapışan bir hamur elde edelim.
  3. Hamur yoğrulduğunda mayalanmaya bırakın.
  4. Ekşi mayanın havasını almak için önce hamuru yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra mandalina parçalarını kırıp yuvarlıyoruz.
  6. Ellerinizi yağa batırarak bezeyi açın ve yarım ay şeklinde katlayın.
  7. Tavamızın üzerine tekrar sıvı yağı sürüyoruz ve ortadan ikiye katlıyoruz.
  8. Her şeyi yaptıktan sonra pekmezli suya batırıyoruz ve susam taneleri buluyoruz (üzerlerine serpmeyi tercih ettim).
  9. Yumuşacık hamurun hüneri tepsi mayayı vermek, 10-15 dakika bekledikten sonra 200 derecede fansız olarak ters çevirerek pişiriyoruz.
  10. İlk sıcaklığı ve iştahı kabaran hamur işlerimizin arasına hazırladığımız malzemeleri koyuyoruz.

Pazar kahvaltılarının ya da çocuğunuzu beslemek için vazgeçilmez bir lezzet olacak 👌🏻☺️.

fotoğraflı cep simit pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • cepli
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • adlandırılmış
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

sade hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın