Sağlıklı ve Doyurucu Köy Çorbası İçin,
Öncelikle yeşil mercimekleri sıcak suda on beş dakika haşlayıp süzelim.
Bulgur ve pirinci güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim.
Soğanı yumuşayana kadar yağda kızartın.
Üzerine salçayı kavururken pirinç, bulgur ve mercimekleri ekleyelim.
Karıştırdıktan sonra baharatları, tuzu ve suyu dökün.
Çorbaya göz kararı su ekledim kıvamını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
Orta ateşte ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Son olarak haşlanan bezelyeleri de ekleyip bir süre daha kaynatalım, ardından ocağı kapatalım.
Sıcak yiyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]